YOGATONIC

physical balance guide for WOMEN

  • START
  • YOGA
    • YOGA STYLES
    • YOGA POSES
    • YOGA BOOKS
  • EVENTS
  • MUNICH
    • ESSEN
    • PORTRÄTS
    • ORTE
    • INSPIRATION
  • MUMS
    • POST NATAL
    • PRE NATAL
    • GUIDEBOOKS
    • FOR A SMILE
  • ON TOUR
    • ANANDA SPA | INDIA
    • RISHIKESH | INDIA
    • BASEN FASTEN QResort | Kitzbühel
    • BARCELONA CITY TRIP | Spain
    • ISTANBUL CITY TRIP | TURKEY
    • LOS ANGELES CITY TRIP | USA
    • YOGA IN TIROL | AUSTRIA
    • HEALING with Helene Neb und Melanie von Sass | GERMANY
    • YOGA IM ALLGÄU | GERMANY
    • YOGA IN LEOGANG | AUSTRIA
    • CAPE TOWN TRIP | SOUTH AFRICA
    • NATURHOTEL FEUERSTEIN | SUEDTIROL
  • WOMEN
    • INTERVIEWS
    • HEALING
    • PERSONAL- YOGATONIC BEHIND THE SCENE
    • COLUMN by DEDDOU | Zürich
  • STUDIOS
    • YOGA STUDIOS BERLIN
    • YOGA STUDIOS HAMBURG
    • YOGA STUDIOS MUNICH
    • YOGA STUDIOS STUTTGART
    • YOGA STUDIOS DUSSELDORF
    • YOGA STUDIO BOCHUM
    • YOGA STUDIOS ZÜRICH I Switzerland
    • YOGA STUDIO ST. MORITZ I SWITZERLAND
    • YOGA STUDIO PALMA I Mallorca
    • YOGA STUDIOS BARCELONA I Spain
    • YOGA STUDIOS LOS ANGELES I USA
    • YOGA STUDIOS MELBOURNE I AUSTRALIA
    • YOGA STUDIO BYRON BAY I AUSTRALIA
    • YOGA STUDIO SYDNEY I AUSTRALIA
    • YOGA STUDIO ISTANBUL I TURKEY
    • YOGA STUDIOS UBUD I BALI
    • YOGA STUDIOS BUENOS AIRES I ARGENTINA
    • YOGA STUDIOS | CAPE TOWN
  • FITNESS
    • BARRE FUSION
    • BOOTCAMP
    • MARTIAL ARTS
    • FITNESS AVENUE
    • 5 TIBETER
    • CROSSFIT
    • GYROKINESES I GYROTONIC
    • ABS / CORE TRAINING
    • DANCE / PELVIC BASE
    • PILATES
    • FITNESS STUDIO
  • NUTRITION
    • ALKALINE COOKING / FASTING
    • AYURVEDA
    • HEALTHY COOKING
    • SUPERFOOD
    • MÜSLI
    • MILK
    • SWEETENER
    • JUICE / SMOOTHIES / TEA
    • SUPERDANKE Saft Kur
    • VEGAN
    • GROW YOUR OWN VEGETABLES - meineErnte.de
    • EXPERIMENT: I QUIT SUGAR
  • ABOUT
  • shop
  • NEWSLETTER
basisches Rezept basische Küche Kartoffelsalat1412.jpg
basisches Rezept basische Küche Kartoffelsalat1413.jpg
basisches Rezept basische Küche Kartoffelsalat1414.jpg

Basische Küche: Kartoffelsalat*Alkaline Cuisine: Potato Salad*

March 23, 2014 by Patricia Staffa in Basenfasten, basic fasting, Basische Küche, Ernährung, nutrition, vegan, acid alkaline balance, Alkaline Fasting

In meinem neuen oftmals basischen Alltag spielen Kartoffeln auf dem Speiseplan eine grosse Rolle. Ich finde man kann viele unterschiedliche köstliche Dinge mit ihnen machen und sie sind sättigend. Eines meiner Lieblingsgerichte mit Kartoffel ist dieser Kartoffelsalat: 

  • Kartoffeln 500g, 
  • 6 frische Cherry Tomaten, 
  • 5 getrocknete Tomaten, 
  • 1 Lauchzwiebel, 
  • Senf, 
  • Olivenöl, 
  • Sesam, 
  • Zitronensaft, 
  • Kräuter

500g kleine gleich große Kartoffeln, bevorzugt Linda kochen. In der Schale die Sauce ansetzen. Dazu die Cherry Tomaten und die getrockneten Tomaten klein schneiden, die Lauchzwiebel ebenso und mit dem Olivenöl übergießen. Zitronensaft und etwas Senf dazu geben. Die Kräuter hacken und vermengen. Abschmecken mit Salz und Pfeffer. Die Kartoffel abgießen und warm in die Sauce schneiden. Sesam drüber fertig!

Besonderheiten: Sesam schmeckt immer interessanter wenn er  geröstet wird! Natürlich kann hier auch mit Kräutern gearbeitet werden um einen mediterranen Geschmack zu erzeugen und etwas Schwung und Abwechslung in das Gericht zu bringen. 

*In my new, frequently alkaline everyday life potatoes play a big part in my new alkaline diet. I've found that you can make various delicious dishes with them and they are quite filling as well. One of my favourite dishes with potatoes is potato salad. 

  • 500g potatoes
  • 6 fresh cherry tomatoes
  • 5 dried tomatoes
  • 1 spring onion
  • mustard
  • olive oil
  • sesame
  • lemon juice
  • herbs

Cook 500g small, even-sized potatoes, preferably Linda. Prepare sauce in bowl. For this you cut the spring onion, cherry tomatoes and the dried tomatoes into small pieces and pour some olive oil over them. Chop up the herbs and mix all this together. Salt and pepper to taste. Drain the potatoes and cut them into the sauce while still warm. Sprinkle with sesame and you're done!

Further information: Sesame always tastes more interesting when roasted! Of course you can also work with herbs to achieve a mediterranean taste and add a spark of variation to the dish. *

Subscribe

Sign up with your email address to receive news and updates.

We respect your privacy.

Thank you!
March 23, 2014 /Patricia Staffa
Basen, basic fasting, Basenfasten, Kartoffelsalat, acid alkaline balance, Alkaline Fasting
Basenfasten, basic fasting, Basische Küche, Ernährung, nutrition, vegan, acid alkaline balance, Alkaline Fasting
  • Newer
  • Older

imprint   •  data protection policy   •    about    •    subscribe •    search