YOGATONIC

physical balance guide for WOMEN

  • START
  • YOGA
    • YOGA STYLES
    • YOGA POSES
    • YOGA BOOKS
  • EVENTS
  • MUNICH
    • ESSEN
    • PORTRÄTS
    • ORTE
    • INSPIRATION
  • MUMS
    • POST NATAL
    • PRE NATAL
    • GUIDEBOOKS
    • FOR A SMILE
  • ON TOUR
    • ANANDA SPA | INDIA
    • RISHIKESH | INDIA
    • BASEN FASTEN QResort | Kitzbühel
    • BARCELONA CITY TRIP | Spain
    • ISTANBUL CITY TRIP | TURKEY
    • LOS ANGELES CITY TRIP | USA
    • YOGA IN TIROL | AUSTRIA
    • HEALING with Helene Neb und Melanie von Sass | GERMANY
    • YOGA IM ALLGÄU | GERMANY
    • YOGA IN LEOGANG | AUSTRIA
    • CAPE TOWN TRIP | SOUTH AFRICA
    • NATURHOTEL FEUERSTEIN | SUEDTIROL
  • WOMEN
    • INTERVIEWS
    • HEALING
    • PERSONAL- YOGATONIC BEHIND THE SCENE
    • COLUMN by DEDDOU | Zürich
  • STUDIOS
    • YOGA STUDIOS BERLIN
    • YOGA STUDIOS HAMBURG
    • YOGA STUDIOS MUNICH
    • YOGA STUDIOS STUTTGART
    • YOGA STUDIOS DUSSELDORF
    • YOGA STUDIO BOCHUM
    • YOGA STUDIOS ZÜRICH I Switzerland
    • YOGA STUDIO ST. MORITZ I SWITZERLAND
    • YOGA STUDIO PALMA I Mallorca
    • YOGA STUDIOS BARCELONA I Spain
    • YOGA STUDIOS LOS ANGELES I USA
    • YOGA STUDIOS MELBOURNE I AUSTRALIA
    • YOGA STUDIO BYRON BAY I AUSTRALIA
    • YOGA STUDIO SYDNEY I AUSTRALIA
    • YOGA STUDIO ISTANBUL I TURKEY
    • YOGA STUDIOS UBUD I BALI
    • YOGA STUDIOS BUENOS AIRES I ARGENTINA
    • YOGA STUDIOS | CAPE TOWN
  • FITNESS
    • BARRE FUSION
    • BOOTCAMP
    • MARTIAL ARTS
    • FITNESS AVENUE
    • 5 TIBETER
    • CROSSFIT
    • GYROKINESES I GYROTONIC
    • ABS / CORE TRAINING
    • DANCE / PELVIC BASE
    • PILATES
    • FITNESS STUDIO
  • NUTRITION
    • ALKALINE COOKING / FASTING
    • AYURVEDA
    • HEALTHY COOKING
    • SUPERFOOD
    • MÜSLI
    • MILK
    • SWEETENER
    • JUICE / SMOOTHIES / TEA
    • SUPERDANKE Saft Kur
    • VEGAN
    • GROW YOUR OWN VEGETABLES - meineErnte.de
    • EXPERIMENT: I QUIT SUGAR
  • ABOUT
  • shop
  • NEWSLETTER
banana bread, vegan, glutenfree2766.jpg
banana bread, vegan, glutenfree2767.jpg
banana bread, vegan, glutenfree2768.jpg
banana bread, vegan, glutenfree2769.jpg
banana bread, vegan, glutenfree2770.jpg
banana bread, vegan, glutenfree2771.jpg
banana bread, vegan, glutenfree2772.jpg
banana bread, vegan, glutenfree2773.jpg
banana bread, vegan, glutenfree2774.jpg
banana bread, vegan, glutenfree2775.jpg
banana bread, vegan, glutenfree2776.jpg

Recipe for a vegan, gluten free Banana bread

January 21, 2015 by Patricia Staffa in dessert, Rezept, sweets, vegan, vegan kitchen, vegan backing, backen, gluten free

Ich liebe Kuchen, Süßes und alles rund ums Dessert. Hauptsache süß. Hier etwas gesünderes zu finden ist gar nicht so einfach. Dieses Bananenbrot Rezept ist süß und hat eine saftige Konsistenz. 

Zutaten für eine Backform:

- 5 große reife Bananen

- 1 Tasse Mandeln (normale Teetasse)

- 2 Tassen Walnüsse 

- 1 Tasse Buchweizenmehl

- 1/2 Tasse Ahornsirup

- 3 EL Chia Samen

- 1 TL Zimt

Die Walnüsse und die Mandeln sollten grob gemahlen werden. Wenn man ein solches Küchengerät nicht besitzt, dann einfach gemahlene Mandel kaufen und die Walnüsse klein klopfen.

Den Ofen auf 145 Grad vorheizen. Die gemahlenen Mandeln und klein geklopften Nüsse in eine Schüssel mit dem Buchweizenmehl, dem Ahornsirup, den Chia Samen und dem Zimt geben und vermischen.

Dann die Bananen mit einem Pürierstab pürieren und in die Masse untermischen. Die Backform mit Kokosöl einschmieren und die Brotmasse einfüllen. Das Bananenbrot ca. 1 Stunde backen.

Super einfach und süß. 

I love cakes, sweets and everything pertaining to dessert. Just as long as it´s sweet. To find something which is at least a little healthy in that category is not that simple. This banana bread is sweet and has a juicy consistency.

Ingredients for one baking mould:

- 5 big, ripe bananas

- 1 cup almonds (normal teacup)

- 2 cups walnuts

- 1 cup buckwheat-flour

- 1/2 cup maple syrup

- 3 tblsp. chia seeds

- 1 teasp. cinamon

Almonds and walnuts should be roughly ground. If you don´t have a kitchen appliance for that purpose, just buy ground almonds and thump the walnuts into little pieces. 

Preheat oven to 145°. Put ground almonds and small nut-bits into a bowl, along with buckwheat-flour, maple syrup, chia seeds and cinamon and mix.

Purée bananas with an immersion blender and add to the mixture. Grease baking mould with cocnut oil and fill in the bread-dough. Bake for about 1 hour. 

Very simple and very sweet.

Subscribe

Sign up with your email address to receive news and updates.

We respect your privacy.

Thank you!
January 21, 2015 /Patricia Staffa
Rezept, Banana bread, Bananen Brot, gluten free, vegan, veganes Backen
dessert, Rezept, sweets, vegan, vegan kitchen, vegan backing, backen, gluten free
  • Newer
  • Older

imprint   •  data protection policy   •    about    •    subscribe •    search