YOGATONIC

physical balance guide for WOMEN

  • START
  • YOGA
    • YOGA STYLES
    • YOGA POSES
    • YOGA BOOKS
  • EVENTS
  • MUNICH
    • ESSEN
    • PORTRÄTS
    • ORTE
    • INSPIRATION
  • MUMS
    • POST NATAL
    • PRE NATAL
    • GUIDEBOOKS
    • FOR A SMILE
  • ON TOUR
    • ANANDA SPA | INDIA
    • RISHIKESH | INDIA
    • BASEN FASTEN QResort | Kitzbühel
    • BARCELONA CITY TRIP | Spain
    • ISTANBUL CITY TRIP | TURKEY
    • LOS ANGELES CITY TRIP | USA
    • YOGA IN TIROL | AUSTRIA
    • HEALING with Helene Neb und Melanie von Sass | GERMANY
    • YOGA IM ALLGÄU | GERMANY
    • YOGA IN LEOGANG | AUSTRIA
    • CAPE TOWN TRIP | SOUTH AFRICA
    • NATURHOTEL FEUERSTEIN | SUEDTIROL
  • WOMEN
    • INTERVIEWS
    • HEALING
    • PERSONAL- YOGATONIC BEHIND THE SCENE
    • COLUMN by DEDDOU | Zürich
  • STUDIOS
    • YOGA STUDIOS BERLIN
    • YOGA STUDIOS HAMBURG
    • YOGA STUDIOS MUNICH
    • YOGA STUDIOS STUTTGART
    • YOGA STUDIOS DUSSELDORF
    • YOGA STUDIO BOCHUM
    • YOGA STUDIOS ZÜRICH I Switzerland
    • YOGA STUDIO ST. MORITZ I SWITZERLAND
    • YOGA STUDIO PALMA I Mallorca
    • YOGA STUDIOS BARCELONA I Spain
    • YOGA STUDIOS LOS ANGELES I USA
    • YOGA STUDIOS MELBOURNE I AUSTRALIA
    • YOGA STUDIO BYRON BAY I AUSTRALIA
    • YOGA STUDIO SYDNEY I AUSTRALIA
    • YOGA STUDIO ISTANBUL I TURKEY
    • YOGA STUDIOS UBUD I BALI
    • YOGA STUDIOS BUENOS AIRES I ARGENTINA
    • YOGA STUDIOS | CAPE TOWN
  • FITNESS
    • BARRE FUSION
    • BOOTCAMP
    • MARTIAL ARTS
    • FITNESS AVENUE
    • 5 TIBETER
    • CROSSFIT
    • GYROKINESES I GYROTONIC
    • ABS / CORE TRAINING
    • DANCE / PELVIC BASE
    • PILATES
    • FITNESS STUDIO
  • NUTRITION
    • ALKALINE COOKING / FASTING
    • AYURVEDA
    • HEALTHY COOKING
    • SUPERFOOD
    • MÜSLI
    • MILK
    • SWEETENER
    • JUICE / SMOOTHIES / TEA
    • SUPERDANKE Saft Kur
    • VEGAN
    • GROW YOUR OWN VEGETABLES - meineErnte.de
    • EXPERIMENT: I QUIT SUGAR
  • ABOUT
  • shop
  • NEWSLETTER
shiritaki pasta 1952.jpg
shiritaki pasta 1953.jpg
shiritaki pasta konjac nudel1954.jpg
shiritaki pasta konjac nudel1955.jpg
shiritaki pasta konjac nudel1956.jpg
shiritaki pasta konjac nudel1957.jpg
shiritaki pasta konjac nudel1959.jpg
shiritaki pasta konjac nudel1960.jpg
shiritaki pasta konjac nudel1962.jpg

Basische Nudeln: Konjac-Nudeln – auch Shirataki-Nudeln genannt*Alkaline noodles: Konjac noodles - also called Shirataki noodles*

September 03, 2014 by Patricia Staffa in acid alkaline balance, Alkaline Fasting, Basenfasten, basic fasting, Basische Küche, Ernährung, nutrition, vegan

Die Konjac-Nudel besteht aus dem Mehl der Konjac-Wurzel.

Konjac-Nudeln sind basisch.
Konjac-Nudeln sind fast kalorienfrei: Konjac-Nudeln enthalten 8 Kalorien pro 100 Gramm. Herkömmliche Nudeln mehr als das 15fache. 
Konjac-Nudeln sind fettfrei.
Konjac-Nudeln sind glutenfrei: Konjac-Nudeln werden aus einem Wurzelgemüse hergestellt und nicht aus glutenhaltigem Getreide.
Konjac-Nudeln enthalten null verwertbare Kohlenhydrate: 
Konjac-Nudeln haben eine glykämische Wert von null: Die glykämische Wert gibt an, wie stark 100 Gramm eines Lebensmittels den Blutzuckerspiegel steigen lassen. 
Konjac-Nudeln sind ballaststoffreich: Sie fördern ausserordentlich die Darmgesundheit und sorgen für eine optimale Verdauung.
Konjac-Nudeln sind in 1 Minute fertig.

Konjac Nudeln schmecken natürlich nicht wie ein ordentlicher Teller Pasta, aber sobald man sich an die Konsistenz gewöhnt hat, schmecken sie eigentlich nicht schlecht. Sie sind leicht gummig. Sobald die Nudeln die Sauce aufgenommen haben, ist es wirklich eine tolle Abwechslung für ein basisches Gericht. Gekauft habe ich sie im Asia Markt. Die Zubereitung ist schnell und unkompliziert: auspacken, abwaschen und 1 Minute ins heisse Wasser (nur zum Erwärmen). 

Ich habe es mit selbstgemachten grünen Pesto (Basilikum, Pinienkerne, Walnüsse, Öl, Salz und Pfeffer - wahlweise Knoblauch- bin ich persönlich nur kein Fan) ausprobiert.
Alles in den Mixer oder mit der Pürierstab und los geht es.

*Konjac noddles are made of the roots of the plant Konjac

Konjac noodles are alkaline.
Konjac noodles are almost calorie-free: They contain 8 calories per 100 gram - customary noodles more than 15 times that amount. 
Konjac noodles are fat free.
Konjac noodles are gluten-free: They are made from root-vegetables and not from gluten-containing wheat. 
Konjac noodles contain no exploitable carbohydrates whatsoever.  
Konjac noodles have a glycaemic value which is zero: The glycaemic value indicates how strongly 100g of a certain victual will make the blood-sugar level rise. 
Konjac noodles are rich in fibre: They boost intestinal health to a high degree and ensure optimal digestion. 
Konjac noodles are done in 1 minute.

Of course, Konjac noodles don't taste like a decent helping of pasta but as soon as you get used to their consistency they don't taste that bad - their consistency reminds a bit of rubber. As soon as the noodles have absorbed the sauce it is really a great variation for an alkaline dish. I bought them at an Asia market. Preparation is quick and uncomplicated: Unwrap, rinse and for 1 minute into hat water (only to warm them up).
 
I tried them with home-made green Pesto (basil, pine nuts, walnuts, oil, salt and pepper - garlic if desired, it's just that I myself am not a fan).
Put everything into a blender or use an immersion blender and you're set. *

Subscribe

Sign up with your email address to receive news and updates.

We respect your privacy.

Thank you!
September 03, 2014 /Patricia Staffa
Basisch, acid alkaline balance, Alkaline, Shiritaki Pasta, Konjac Nudeln
acid alkaline balance, Alkaline Fasting, Basenfasten, basic fasting, Basische Küche, Ernährung, nutrition, vegan
  • Newer
  • Older

imprint   •  data protection policy   •    about    •    subscribe •    search